Home
  • Home
  • Musik Anmeldelser
  • Cosmic Gate- Materia Chatper One & Two [Black Hole Recordings/Wake Your Mind Records]

Cosmic Gate- Materia Chatper One & Two [Black Hole Recordings/Wake Your Mind Records]

27 september 2017 Musik Anmeldelser


Efter de to herrers seneste lækkerier på det forrige album ‘Start To Feel’ fra 2014, har de nu her i 2017 gjort det endnu mere lækkert for os, nemlig i form af dobbelt albummet ’Materia’ Chapter One & Two, hvor Chapter One udkom digitalt i starten januar, og så har Chapter Two fulgt op her i september, også som digital udgivelse, og oven i dette jamen så har de søreme også valgt at smide begge albums sammen på en dobbelt cd udgivelse!

Chapter One
På første kapitel af Materia får vi de bløde og kælende vokaler fra JES, en yderst velkendt og sprødt lydende vokalist, der har sat sit præg på utallige klassikere igennem tiden. På ’Fall Into You’ er vi igen hengiven til en lækker og kælende vokal fra JES, og de solide, dundrende og slående elektroniske/trancede beats fra Cosmic Gate herrerne, og det er alt i alt en solid og gedigen start på albummet synes jeg. Dernæst følger et atmosfærisk og lækkert musikalsk ’Spectrum’, hvor de sammen med Ilan Bluestone tager os med på en flot og melodifyldt rejse igennem progressive/trance/elektronisk med en yderst solid og flot sammensat cocktail af deres musikalske evner, der udfolder sig virkelig godt! Der bydes på mere flot og iørefaldende vokal på ’Edge Of Life’, hvor det er Eric Lumiere, der fanger en med en fængende og ’poppet’ lyrik/stemme, men det virker altså bare super godt, og med slående/fængende og drivende noter/toner og lækre dybe electro beats sammen med, er der dømt god stemning. Vi bevæger os videre på Chapter One, og rammer efter ’Edge Of Life’ et tysk/hollandsk samarbejde, nemlig ’Dynamic’ som er lavet i samarbejde med hollandske Ferry Corsten. Her tages vi ned i det dybere og mere dystre progressive/electro fængende og smækkende univers, tilsat nogle fede og flotte mere opløftende/lysende noter og toner/melodier i breaket, inden der så igen sættes ind for fuld skrue med de electro dunkende og progressive drivende beats/noter, og det er et nummer der i den grad synes jeg udmærker sig ved at begge ’signatur’ lyde fra hhv. CG og Ferry Corsten i den grad skinner flot igennem hele vejen derpå.

’Fight The Feeling’ med Alastor på vokal er næste musikalske linie i kapitlet, vi tager også her en tur ned på nogle lækre dybe, dunkle og mørke basslines og beats/noter, mens en energisk og drivende lead synth ’driver’ os af sted, mens Alastor så har fået sin vokal grundigt ’drejer/bearbejdet’ så den med masser af echo effekt præger nummeret, men sammenlagt synes jeg dog nummeret er lidt tamt og ’fladt’, der mangler ligesom et eller andet for at det kan fange mig.

Vi dykker så ind mod ’The Deep End’ sammen med Tim White efterfølgende, hvor jeg skal love for Tims vokal virkelig brager igennem med imponerende effekt og kompakt fylde, sammensat med lækre, hvirvlende og rykkende progressive toner/beats og rytmer fra Nic og Bossi, et super lækkert og ’delikat’ nummer i min optik. Dernæst tages vi på en smuk og stemningsfuld melodisk/opløftende rejse fra ’am2pm’, med delikate, sprøde og lækre ’bløde’/kælende melodier, toner og effekter, tilsat masser af heftige bassline slag, drivende og slående kompositioner og lækre synths, virkelig lækkert og flot! Til slut rundes kapitel 1 så smukt og storladent/effektivt og rørende af med først den virkelig smukke og betagende ’Fireflies’ med Julie Thompson på vokal, der sindssygt smukt og ’gåsehuds’ prikkende indtager rummet og hele ens krop med sin unikke, indtagende vokal. Hold nu fast det går rent ind her! Blidt, smukt, bevægende og helt igennem rørende nummer/vokal. Til sidst er det så et ’Halo’ der sendes ud fra de to CG mænd, der med dybe, brummende og drivende progressive beats, toner og noter lukker kapitel 1 ned med flotte, svævende og iørefaldende kompositioner, der bygger op og skaber en gedigen/solid stemning og atmosfære.

Chapter Two
Efter et lækkert Chapter One tager vi straks fat på Chapter Two med album titel tracket ’Materia’ hvor vi igen kan nyde en lækker vokal fra JES. Et dybt og lækkert ’indsugende’ nummer, der med en fed intro tager dig netop dybt og ind i en fantastisk musikalsk materie og et univers af lyde, toner, følelser og stemninger, mens JES’ vokal/stemme med solide fraser og fed lyrik/budskab fanger en fra første lyt. Et virkelig flot og gedigent titel track! Det følges så op af endnu et monster vokal track, nemlig ’Tonight’ med Emma Hewitt på vokal, der også virkelig rykker og driver en perfekt og flot af sted, og skaber flotte lyd landskaber. Emmas vævende, sprøde og delikate vokal er virkelig en der fænger og er gribende. Flot, og rykkende/delikat vokal nummer igen. Efterfølgende er det så tid til et tysk/finsk samarbejde, hvor Cosmic Gate møder en anden duo, nemlig finske Super8 & Tab. De giver os ’Noom’, en melodisk, pumpende og fed instrumental trance sag, der med en super fed ’balance’ får vist og givet dig lige meget Super8 & Tab ’signatur’ lyd og beats som Cosmic Gate lyden og beats, i en dejlig musikalsk cocktail her. Eric Lumiere vender tilbage på vokal efterfølgende, hvor vi på ’Bigger Than We Are’ får en lidt mere ’mainstream/poppet’ elektronisk sag, der ikke gør det store indtryk set i helheden for albummet, og lidt tamt/kedeligt synes jeg.

Mere producer samarbejde rammer vi så på ’AR’ hvor Cosmic Gate har teamet op med Markus Schulz! En hæsblæsende, euforisk og episk solidt trance smasher af et nummer, der virkelig river og rykker derudaf for fuld fart og med solid påvirkning skal jeg love for, eminent! ’Someday’ sammen med Alastor på vokal rammer os så, hvor vi lige kommer lidt ’ned’ i gear, og får en dyb, dundrende og brummende progressiv sag, der med tunge basslines, effekter og fede detaljer/effekter, virkelig bare rykker en solidt af sted.

På ’If Not Now’ er vi igen i skønt vokal selskab med JES, og her får vi så en downtempo, blid, rolig og smuk ballade, med lækre, bløde og kælende noter/toner og melodier, og så ellers en smuk og flot, gennemtrængende og betagende vokal og lyrik/tekst fra JES, og det er et nummer der virkelig rør en og gør indtryk synes jeg, smukt. Sammen med Sarah Lynn på vokal, er det ’Folded Wings’ der folder sig ud for dine ører og sanser efterfølgende, hvor vi igen mødes af søde, skønne og flotte vokaler fra Sarah her, og sammen med et netop skønt og solidt ’udfoldende’ nummer, der bevæger sig og rykker os af sted på ja, flyvende/opløftende, lyse og klare musik ’vinger’/toner og detaljer. Alt i alt et lækkert episk/storladet track, der rammer en med flot effekt. Til at lukke Chapter Two med maner, brages der så ud med fuld skrue på ’No Strings Attached’, hvor CG sammen med Arnej leverer en gedigen og lækker omgang electro/rå/bidsk omgang trance toner, der rykker og river en rundt i et fedt og dybt sammensurium af toner og melodier på den mere tech-trance lydende side, sammen med et sindssygt fedt og ’hvirvlende’/snærende break, der virkelig bygger fedt op, inden nummeret igen kaster dig af sted for fuld udblæsning. En super fed og episk afslutning på ’Materia’ albummet synes jeg.

Konklusion: Selvom der er enkelte/få numre undervejs der for mig er lidt ‘tamme’/ikke gør stort indtryk på mig, er dette album alligevel et jeg varmt kan anbefale at tjekke ud. En af de ting der specielt fanger mig på mange af numrene er faktisk den helt ’gamle’ Cosmic Gate lyd fra den gang hvor de slog igennem og havde deres første udgivelser, der lå ovre i den mere rå tech og hard trance genre. På en eller anden unik vis og måde, synes jeg at de to herrer Nic og Bossi på fornem vis formår at indkapsle/indarbejde en afart/ videreudviklet toneart af deres gamle lyd i deres numre nutidige numre/udgivelser, hvilket fænger og i hvert fald stadig virker og kan rykke en. Score: 8/10.

Chapter One teaser
Chapter Two teaser

Køb/stream/download/lyt:
http://www.finenight.com/materia-chapter-one-two.html
https://www.armadamusicshop.com/black-hole-recordings-cosmic-gate-materia-chapter.html
https://cosmicgate.choons.at/materia
https://wym.choons.at/materia

www.facebook.com/cosmicgate
www.cosmic-gate.de
www.twitter.com/cosmicgate
www.soundcloud.com/cosmicgateofficial

 

 

 

 

 

 


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,