Home

Sied van Riel er klar med Rielism 4!

12 juli 2017 Musik Nyheder


Jeps, der er gået længere tid end normalt, siden trance verdenen sidst modtog sin seneste Rielety kontrol. Men det er ikke uden god grund. Hænderne på dets mixer-in-chief har været alt andet end tomgang i mellemtiden. Udgivelsen af 3. udgave i serien, som var for over 2 år siden, lå sammen med lanceringen af Sieds Rielism Records. De mellemliggende måneder og år er gået, med et enkelt mål for øje for ’Rielism’ navnet; musikalsk selvforsyning. Fuld udviklingsmæssig fokus har været i højsædet, og dets resultater ser nu lyset her i juli 2017, hvor Rielism 4 lander.

Reflekterende væksten af hans label, ekspanderer Sied ’Rielism’ programmet ind til dets naturlige konklusion. Præsenterende 55 tracks (hvoraf 95 % af dem udpsringer fra Rielism Records), bliver den – for første gang – en ’hattrick’ udgivelse. Naturligvis, inkluderer dets numre præstationer fra mange velkendte navne, såsom Richard Durand, Misja Helsloot, Midway, Cold Blue, Robert Nickson og Arctic Moon, blot få af de navne der kanaliserer solidt musik ind i Rielism 4 systemerne. Men albummet er dog også, selvfølgelig, ligeså meget et der introducerer dig for morgendagens trance navne og stjerner. Henholdsvis, kan du også forvente masser af lækkert materiale fra nye, ’scene-wave-making’ navne som Nikolauss, Type 41, Black XS, Perelli & Mankoff, Sam Laxton, Fredd Moz og mange andre.

Så hvad enten den trance smag primært er tech, uplifting, eller hårdt, så tag det roligt, ’Rielism 4’ har din ryg!!

Og albummets tråd er selvfølgelig også i længde og breddegrad med de forrige, og giver dig et ekko af både Sieds velkendte mix stil samt hans trance orientering. Der er ingen spor eller indtryk af de der afslappede, langsomt opbyggende/hældende mix progressioner. Så snart T.F.F. & Steve Carniels ’Cyclone’ overture har fået dig indfanget, er det straks i gang og lige på med seriøs musikalsk business og brændende dansegulvs brædder. Friskt fra studiet, markerer mix 1 sig også hurtigt med 2017 Rielism remixet af Sieds eget gennembruds hit ’Rush’. I heftig forfølgelse heraf kommer det Perelli & Mankoff producerede/og med vokal sunget af danske Sara Houston, ’Lingering Mind’, Nikolauss’ rivende ’Avalon’, ’Nyctophilla’ fra colombianske Steve Dekay samt Garry Noons storslåede ’Magna’. Passerende dets midtpunkt får vi så bl.a. ’Be There For You’ fra Dark Fusion & Amy Kirkpatrick, der rammer en storslået akkord, og ligeså gør Sajjad Zakaria det med ’The Power Of Will’ samt ’Impact’ fra Miroslav Vrlik og Chris SX’s ’Reflections’.

Om tilblivelsen af Rielesm 4 udtaler Sied: Not for nothing is ‘Rielism 4’ arriving a year ‘overdue’. Instead of contacting the establishment and getting music that would already be released before the compilation was out, I went on a truly epic hunt for music. Alongside Rielism’s label manager, we signed over 60 tracks from some of the world’s brightest talents, many of which you’ll hear on this compilation. It took me well over 7 months to compile and an additional 2 or more to create and finalize its mixes. In terms of comparable experiences though, I’ve not had a more enjoyable or fulfilling one. Hopefully people listening to ‘Rielism 4’ will enjoy taking the journey, as much as I did in creating it.”

Mix 2 af ’R4’ ser ikke på tempoet overhovedet, men fortsætter hvor mix 1 slap, mens ’Solitaire’ – Sieds seneste vokal nummer (sammen med Leaving Atlantis sangerinde Signe G) – skubber mix temperaturen yderligere opad. Nervepirrende soniske lyde kommer hårdt og fast, byttende det ene først halvdels musik es ud med et andet. Robert Nicksons blændende ’Heliopause’, ’Break Away’ fra Rene Ablaze og Aylin, Type 41’s medrivende ’Ascension’ og ’Steps Of Eternity’ fra Para X tager hver deres tid til at skinne igennem. Tippende dets midtpunkt over, får vi Perelli & Mankoff behandlingen af Sied og Nicole Mckennas klassiker ’Stealing Time’, der igen åbner døren til flere Rielism Records skatte. Steve Dekays ’Eros’ og Durand x Van Riels ’Rivella’ blis, inden Mike Sanders’ ’genstart’ af Sieds ’Sirena’ springer mixets musikalske kviksølvsbarometer.

Et solidt testamente på netop hvor spændende et musikalsk outlet Rielism Records er gået hen og blevet, er den digitale version af udgivelsen her kronet af et ’killer’ bonus mix! Arctic Moons ’Nocturnal Horizons’ og Cold Blue’s ’On The Outside’ fungerer flot som musikalske ’bogstøtter’ til 7Wonders ’Momentum’, mens ’The Reason’ (Sied van Riel og Jennifer Renes slut 2016 udgivelse) modtager en fantastisk Skylex remix behandling. Niko Zografo og Nick Callaghans reworks af henholdsvis Midway’s ’Cobra’ og ’Electronic Malfunction’ fra Ton TB ser ’Rielism 4’ ankomme solidt og veludført til sin muikalske finale, en svimlende eufori.

Rielism af navn, realistisk af natur- dette album er selv udførelsen af Sied van Riels behind the decks erfaring. Lang historie kort; det bliver ikke mere Riel end dette!

Release: 14.07.17

Køb/forudbestil

Cd

 Sied van Riel – Rielism 4 Tracklist:

Mix 1.
01. T.F.F. & Steve Carniel – Cyclone
02. Eloquentia – Space Invader
03. RAMiNiO & Sam Laxton – Ximena
04. Sied van Riel – Rush (Sied van Riel Rielism Remix)
05. Perrelli & Mankoff featuring Sara Houston – Lingering Mind
06. Michael Kaelios – Just Another Story
07. Exouler – Changes
08. Nikolauss – Avalon
09. XiJaro & Pitch featuring Artifi – Maple Valley
10. Global Mind – Close To The End
11. Garry Noon – Magna
12. Steve – Nyctophilia
13. Miroslav Vrlik – Impact
14. Omniks & Wonder Element – Elantria
15. Stream Noize & de Cima pres. FORCES – Blackout
16. Dark Fusion featuring Amy Kirkpatrick – Be There For You
17. Sajjad Zakaria – The Power Of Will
18. Chris SX – Reflections
19. Sam Laxton – Product Of The Devil

Mix 2.
01. Sied van Riel & Leaving Atlantis – Solitaire
02. Andres Sanchez – El Ultimo Dia
03. Tasso – Break Down
04. James Kiedis – Here I Stand
05. Ryan K – Dihydrogen Monoxide
06. Robert Nickson – Heliopause
07. Alex van ReeVe – Full Speed Ahead
08. Para X – Steps Of Eternity
09. Jak Aggas & Matt Noland – Rejuvenation
10. The Avains & Fisical Project – El Collabro
11. Rene Ablaze featuring Aylin – Break Away
12. Type 41 – Ascension
13. Sied van Riel featuring Nicole McKenna – Stealing Time (Perrelli & Mankoff Remix)
14. Fredd Moz – Broken World
15. Eryon Stocker & UP3 – Only You
16. Steve Dekay – Eros
17. Richard Durand & Sied van Riel – Rivella
18. Curtis Young – No Guts
19. Sied van Riel – Sirena (Mike Sanders Remix)
20. Amine Maxwell – Her Soul (Extended Mix)

Mix 3. (Digital Bonus Mix)
01. Cold Blue – On The Outside
02. 7Wonders – Momentum
03. Arctic Moon – Nocturnal Horizons
04. Sied van Riel featuring Jennifer Rene – The Reason (Skylex Remix)
05. Ian Solano – The Last Ride
06. Unit 13 – Progression
07. Fredd Moz & Sebastian Montano – Frontera
08. Black XS – The Next Victim
09. James Kiedis – Dante’s Inferno
10. Divisional Phrase & Alex Wright – Katabasis
11. Misja Helsloot – Urgent
12. Midway – Cobra (Niko Zografos Remix)
13. Tau-Rine – Gravitation
14. STA – Stardust
15. Rene Ablaze & Ian Buff featuring Diana Leah – I’ll Find My Way (F.G. Noise Remix)
16. Ton TB – Electronic Malfunction (Nick Callaghan Remix)

siedvanriel.com
rielism.com

soundcloud.com/siedvanriel
facebook.com/officialsiedvanriel
twitter.com/siedvanriel
instagram.com/siedvanriel

blackholerecordings.com


, , , , , ,