Home
  • Home
  • Musik Nyheder
  • Simon Templar er klar med sit debut album ’Balance’ på Pure Trance Recordings!

Simon Templar er klar med sit debut album ’Balance’ på Pure Trance Recordings!

8 juni 2017 Musik Nyheder


Simon Templar; gentleman, tyv, privat detektiv, lejlighedsvis politi agent. Bragt til dig på skærmen af Val Kilmer, Ian Oglivy og Sir Roger Moore.. Simon Templar The Saint, ikke!?

Nej. Vent. Øjeblik. Det kan ikke være rigtigt!

Ja det er det ikke, da dette her er den anden Simon Templar (om end ikke mindre hellig!). Denne Simon Templar som denne artikel handler om er den Simon Templar alias Jussi Paasonen, finsk ’mester’ af den finere progressive art/kunstform som vi kender som musik, en ’tyv’ af alle os med mere trancede hjerteslag/fornemmelser, og han er i ligeså høj grad en alt andet end lejlighedsvis agent hvad angår dansegulvs aktion og energi.

I mere end syv år, har Simon/Jussis studie genialiteter lyst op på labels som Black Hole Recordings, JOOF, Lost Language, Touchstone, Bonzais Progrez label og selvfølgelig Pure Trance Recordings. Det er dog til sidstnævnte label, at mandes debut album nu endelig ser dagens lys!.

Ja, Pure Trance Recordings er stolte over at præsentere en 11 tracks guldgrube af musik, der eksemplificerer det absolut bedste- ikke kun af hvad Simon har at byde på, men trance som helhed.

Hvis du kender Templars tidligere værker, vil dette album helt sikkert være et der bærer dig igennem sommeren 2017 og videre frem. Hvis det derimod er første gang Simons musik rammer dine ører, tja, så kan vi kun sige… din timing kunne ikke være bedre!

Hyldet som ’dazzling’ og ’impressive’ af engelske DJ Mag, er balance netop det som ’Balance’ gør. En fin, raffineret og æret, jævnt kælet samling af tracks der spænder over den fulde stråle af trancens særligt bredere udvalg.

Startede ud med dets titel track, bringer den første halvdel af albummet dig musik fra den mere dybt naturlige side af genrens firmament. Fra de ’klumpede’ trommer og disede/dystopiske stemninger af ’Fly With Me’ til ’Golden Ratios’, cruisende os af sted, med progressive trance stylinger, indkalder det rent mentalt helt og holdent til de mere mørke billeder på nethinden. Den guitar ledte antydning af ’Bead Town’ introducerer dig så til en omgang effektiv, smuk evangelisk vokal. Og i over ’chillet’ facon og stil, lader Simon så ’Sunday Rain’ ramme os og albummets midte på massiv vis- en beat løs ’pause’ der brillant sætter scenen og bygger forventningerne godt op til anden del.

Om udgivelsen af Simons debut album på Pure Trance Recordings, udtaler label boss Solarstone: “I’ve long been a fan of Jussi’s sound; it’s always been melodically understated and firmly underground – with that sophisticated Finnish sheen. Very pleased to have convinced Jussi to sit down in the studio and tell a story”.

Mens tonerne af ‘Sunday Strains’ langsomt fader ud, begynder ’Balance’s toner og tempo at øges, først med de skyhøje, kraftfulde toner på ’Skyline’. Den ’forceful, ’floor-angled’, ’primetime’ (ifølge DJ Mags anmeldelse) seneste single, ’Morning Sun’, tilføjer kun yderligere vægt og kraft til albummet, mens de tromme slående og rekursive progressive toner af ’Eternia’ tilfører yderligere brændstof til albummets solidt arbejdende motor. Og havende (igennem dens udgivelse i første omgang tilbage i 2014) hvor vi fik serveret ’To The Stars’ i både en part I og II, vender Simon nu tilbage med nummeret i en tredje elektrificerende udgave. ’The Fog’ skubber ’Balance’ album nålen ind til stormende psy territorium, inden ’Jing & Jang’ tilbyder os en spændende, romantisk og visionær ’slo-mo’ afslutning på albummet.

Album teaser

Køb/stream/download her

‘Balance’ Tracklist

01. Balance
02. Fly With Me
03. Golden Ratios
04. Bead Town
05. Sunday Rain
06. Skyline
07. Morning Sun
08. The Eternia
09. To The Stars III
10. The Fog
11. Jing & Jang

 

facebook.com/simontemplarmusic
twitter.com/simontemplarfi
soundcloud.com/simontemplarmusic

puretrance.com/label/


, , , , ,