Home

Giueseppe Ottaviani – Alma [Black Hole Recordings]

4 november 2016 Musik Anmeldelser


Giueseppe Ottaviani – Alma [Black Hole Recordings]

Efter først ‘Magenta’ fra 2013 der blev efterfulgt af ‘Magenta Live’ i 2014, er Giuseppe Ottaviani nu klar med næste album fra hans studie hånd og ører, nemlig det smukke og rørende ’Alma’, der på hans modersmål betyder sjæl, og samtidig er det også et album han dedikerer til sine 2 børn, der hedder Allessandro og Matteo, og du kan også se at titlen samtidig er en sammenlægning af de første 2 bogstaver i deres navne.

Først for, får vi det bevægende, melodiske og massivt fængende piano forførende track ’Brightheart’ med Christian Burns på vokal. Den måde hvorpå nummeret virkelig trænger igennem til en og ’sætter’ sig i en med hjælp fra den virkelig flotte og betagende vokal fra Christian er virkelig overvældende og utrolig! Giuseppe flytter og bevæger os derefter dybsindigt og forførende videre ind på hans album med den lækre ’Ozone’, der med solide og fængende melodier/effekter og fortællinger, virkelig rammer en dybt. Derefter kan vi igen fornøje os og lade os betage af smukke, kælende og fængende vokaler, da Kyler England lader sin smukke røst lyde over ’Firefly’, hvor Giuseppe formår at bakke hendes vokal op med en virkelig smuk og storladen/rørende produktion. Simpelthen bare smukt synes jeg. Og herfra kan vi så bare nyde endnu mere lækker vokal, da vi efter ’Firefly’ får ’Loneliest Night’ med Tricia McTeague på vokal, og igen er man i solidt og dejligt selskab med en fængende og inspirerende vokal/lyrik og solid, musikalsk akkompagnement fra Giuseppes hånd. Og mere solidt akkompagnement og flot vokal fortsættes der også med på ’On The Way You Go’ med Tim Hilbert på vokal. Også her et ’magisk’ og forførende nummer, hvor du lækkert og vuggende føres ind i en smuk og flot sammensætning af toner og melodier/kompositioner, der bare kræser for ører og hjerne.
Cirka midtvejs kan vi så nyde den flotte instrumental af titelnummeret ’Alma’, der virkelig oser og springer på dig med sine dybe, dunkle og gungrende beats og refleksioner, imens tonerne og energien solidt og stødt rider af sted her, på delikate, fingerspidsfølende trance toner, og samtidig tage dig både op og ned igennem stemningsfyldte ’højder’ og ’dale’.

Tagende os rigtigt flot og stemningsfuldt ’ned’ igen, får vi så de blide og kælende toner og flotte, omfavnende melodier på ’Primavera’, der virkelig er en lækker cocktail af chill out/breaks og leftfield toner, smukt og fantastisk serveret her fra Giuseppe! Efterfølgende får vi så et fantastisk ’Miracle’ med Sue McLaren på vokal, og et produktionssamarbejde mellem Giuseppe og Paul van Dyk. Og de 2 herrer klæder hinanden virkelig flot i studiet kan man høre, med sans for lækre og flotte detaljer, polerede og fejende toner/beats og en fantastisk indarbejdning/sans for hvordan et solidt vokalnummer skal serveres. Helt perfekt. En vokalist Giuseppe tidligere har haft godt samarbejde med, er heller ikke udelukket her på Alma, det er Eric Lumiere vi taler om. På ’Burn Bright’ leverer han med nærvær og stor følelse sin vokal på et lidt mere dybt og rørende nummer, hvor lyrikken virkelig rører noget dybt i en synes jeg, imens vi lader os løfte op og flot af sted på nogle klare, lyse og opløftende toner fra Giuseppe her. ’Countdown’ drøner os ned i de lidt mere mørke og dystre afkroge af trancen, mens der med euforiske og flænsende toner, og rå/episke beats skabes en solid euforisk stemning. På ’Aurora’ løftes og bæres vi flot og bevægende af sted på blide, smygende og lyse toner og melodier, mens en solid bassline og ’engle’ agtige stemmer bidrager til at nummeret netop får en speciel og flot aura over sig.

Tagende os fornøjeligt in på sidste del af albummet får vi så mere stemningsfyldt vokal fra Sue McLaren, der smukt og kælent lægger sin stemme til ’Wait Till You Miss Me’, hvor der med en break beat sag og snurrende trommer, gives endnu en prøve på hvor varieret og universel Giuseppe her favner på albummet, og viser andre sider af sine kompetencer. Og den vokal fra Sue herpå, går virkelig rent ind! Og den brede musikalske spænding, spændes så yderligere op og ud med hhv. ’Slow Emotion’ og ’Slow Emotion 2’, hvor vi dykker ned i nogle mere elektro snærende, techno drivende, mørke, dunkle tech drivende sager, hvor beats og bpm tages ned i gear, mens der med lækre toner, detaljer og fede rytmer virkelig skabes et flot lydbillede/stemning. Til sidst får vi sen smukke ’svanesang’ ’Home’ med Jennifer Rene på vokal, og Giuseppe ved pianoet. Enkelt, dybt og bare virkelig rørende/betagende! Virkelig flot afslutning på albummet.

Konklusion: Det her er virkelig et album der rammer noget specielt/dybt i en. Det er smukt og flot konstrueret og varieret, og meget introspektivt. Det går dybt ind i den musikalske sjæl, og tager dig med på en flot rejse, og viser en helt fænomenal bred vifte af musik og stemninger. ’Alma’ er resultatet, og du bør ikke snyde dig selv for det. Rating: 8/10.

Køb: https://blackhole.choons.at/alma

Teaser: http://www.youtube.com/watch?v=0veclK0W19k

Tracklist:
01. Brightheart (with Christian Burns)
02. Ozone
03. Firefly (with Kyler England)
04. Loneliest Night (featuring Tricia McTeague)
05. On The Way You Go (featuring Tim Hilberts)
06. Alma
07. Primavera
08. Miracle (with Paul van Dyk featuring Sue McLaren)
09. Burn Bright (with Eric Lumiere)
10. Countdown
11. Aurora
12. Wait Till You Miss Me (featuring Sue McLaren)
13. Slow Emotion
14. Slow Emotion 2
15. Home (with Jennifer Rene)

giuseppeottaviani.com
twitter.com/GOttaviani
soundcloud.com/giuseppeottaviani
facebook.com/giuseppeottaviani

blackholerecordings.com
soundcloud.com/blackholerecordings
facebook.com/blackholerecordings
twitter.com/BlackHoleRec


, ,