Home

BT er klar med sit nye album ’_’ på Black Hole Recordings!

3 november 2016 Musik Nyheder


BT er klar med sit nye album ’_’ på Black Hole Recordings!

’Profet’, ’visionær’, ’feinschmecker’, ’auteur’, når det kommer til beskrivelser af den berømte Brian Transeau (BT), har du formentlig hørt dem alle og flere til. Værende hjernen og skaberen af ’Ima’, ’ESCM’, ’Movement In Still Life’ og andre – er hans diskografi linet op med albums der kvalificerer sig til og placerer sig i blandt den elektroniske musiks mest skelsættende. Nu, i en fortsættelse af hans mere eksperimenterende/teoretiske udgivelser, har BT skabt en spirituel efterfølger til hans albums som ’This Binary Universe’ fra 2006 og ’If The Stars Were Eternal’ fra 2012.

’Das’, ’Underscore’, ’X’? ’The Album With No Name’?! Lige nu, er der ikke nogen rigtig eller forkert made at artikulere titlen på ´_´. Det er åbent for fortolkning. Helt og aldeles dit til at referere, helt som du vil. Når fremtiden kommer, skal konsensus beslutte. Lige nu, er alle kilder åbne.

Filmisk, tematisk, dramatisk? Du vil ikke forvente mindre end det fra denne udgivelse. Asymmetrisk, antialgoritmisk og, med sit design, svær at forudsige. Ligeledes, uden tvivl. Med et spor/strejf af Future Sound of London og en tydelig kant af John Cage, er det samlet ind til 6 tracks, og ’brobygget’ sammen af 3 Movements. Det er samtidigt også en musikalsk komposition i den sandeste/reneste betydning af sit udtryk.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FHXF3-7XGGM

Linkende albummets tracks, er dets ’Artifracture’, ’Indivism’ og ’Ω’ Movements; BT’s modernistiske tag på den klassiske kompositions struktur. Sonisk, er hvert stykke et mindre stykke kunst i sig selv. Kollektivt dog, udgør de 25 sektioner af sekvenser af (som BT udtrykker det) ’inter-compositional-themes’, skabende 45 minutters konstant flyden, og stadigt udviklende tonalitet.

Hver sektion/Movement – nogle kun af et minuts varighed – er repræsenteret med et italiensk undertekstsprog. ’Artifacture’s midtsektion ’bro’ er for eksempel sammensat af ’La Vita Sotto il Mare’ og ’Niente di Tutto Qualcosa’ (eller på engelsk ’Life Under Sea’ og ’Nothing, Everything, Something’). Brugende ordspil, metaforer og nuancer, når det oversættes, forholder hvert ord/titel mv. sig subtilt til hvad der sker rent musikalsk i kompositionen.

BT’s album er, som altid, tvunget så meget af fremskridt inden for teknologi og teknik, som det er af humør, følelser og hældninger. Langs med dets mere mærkbare gennembrud, er der også langt færre synlige genialiteter, og flere komplekse også. Dybt inde i dets cortex, i blandt dets innovative teknikker og (per BT) ’sindssyge’ mængder af nye lyd designs modaliteter, kommer det alt sammen i spil – og alt sammen er det med til automatisk at ’mikro’ skabe et helt ekstraordinært univers inden i albummet.

Arbejdende sammen med og langs med albummets musik, er der også albummets visuelle komponenter. De 9 stykker er ’sluttet’ sammen af medfølgende videoer, alle sammen skudt af BT selv. Hver af dem, på en måde, hvor enten stedet inspirerer videoen eller stedet har inspireret musikken. End-to-end, former de en featurette, som for hvert minut der passerer, trækker dig længere og længere ind i albummets audiovisuelle forhold også.

Location i sig selv, spiller en betydelig part i kulturen på albummet her. Det er optaget på steder som Maine & Maryland, og fjerne egen som Island, Kina, Polen, Bora Bora og Australien. Alene kompositionen af ’Artifracture’, fandt sted i studier placeret i lande på alle 7 kontinenter. Og titlernes konnotationer er lejlighedsvis som tilsyneladende som ’Found In Translation’ og ’Tokyo’ (begge primært optaget i Japan). Mere ofte dog, er deres associationer mere suggestive og undertone lydende af natur – der så lader det op til lytteren at absorbere dette, aflytning efter aflytning. Du vil i hvert fald givetvis nok inden længe google ’The Code Of Hammurabi’.

Dette er et album der arbejder på to signifikante niveauer. Det første, så blændende, og spændende på en end-to-end lyd matrix og præsentation af teknologisk realisering. Det andet, som et multimedie mysterium/gåde, en lænestols ’æggejagt’, eller sonisk krydsord, hvor hvert lyt frembringer nye niveauer og nuancer af fortolkning, nydelse og påskønnelse.

Uanset hvordan du vælger at absorbere dette, er en ting sikkert: BT – skytsenglen for avant-garde inden for elektronisk musik, har leveret igen!

Køb/bestil: https://bt.choons.at/_

BT ‘_’ Track/Movement list

01_Tokyo
02_The Code Of Hammurabi
03_Lustral
04_Lost In Translation
05_Artifracture
06_Indivisim
07_Ω
08_Chromatophore
09_Five Hundred and Eighty Two

btmusic.com
facebook.com/bt
twitter.com/bt

soundcloud.com/bt

blackholerecordings.com
facebook.com/blackholerecordings
twitter.com/BlackHoleRec
soundcloud.com/blackholerecordings


,