Home

Giuseppe Ottaviani løfter sløret for hans nye album ’Alma’!

28 september 2016 Musik Nyheder


Giuseppe Ottaviani løfter sløret for den komplette trackliste og samarbejdsdetaljer for hans nye album ’Alma’!

Som enhver spansk indfødt vil kunne fortælle dig, betyder ’alma’ sjæl. Og det er præcis fra det sted at Giuseppe Ottaviani’s nye album udspringer/tager sin form fra. Markerende en ’delvis’ afrejse fra den høj-oktan slående, eksklusive primetime ’lyd’, der har været med til at slå hans navn solidt fast på scenen, ser man på ’Alma’ ham kaste hans soniske net længere ud nu… og også markant dybere.

Med kun få dage til release, som er d. 30. september, er han nu klar til at løfte sløret for den fulde liste/alle detaljerne omkring dem han har samarbejdet med på hans 3. studie album. Igennem dette, giver Giuseppe de klareste indikationer på hvordan ’ALMA’ vil lyde i hele sin fulde form fra start til slut. I sidste måned blev det offentliggjort at han har samarbejdet her på med Paul van Dyk, Kyler England og Christian Burns. Nu kan der så tilføjes at Sue McLaren, Eric Lumiere, Jennifer Rene, Tricia McTeague og andre også joiner ALMA’s studie cast.

Med DJ Mag beskrivende det som ’a more multifarious album’, og Dancing Astronaut angiver det bl.a. med ord som ’features personal pieces’ samt Mixmag skænker det æren som deres October Album of the Month, ser ’ALMA’ ud til at træde og bevæge sig ud på steder hvor – hvis overhovedet – nogen andre albums har trådt før.

’ALMA’ begiver sig ud på sin rejse med ’Brightheart’, dets just udgivne anden single. Et samarbejde mellem Giuseppe og den kendte vokalist Christian Burns, hvor vi ser den engelske smager bringe et nyt højt niveau ind i en meningsfyldt sangskrivning og følelsesmæssig infiltration. Byggende oven på det, får vi så ’newcomer’ Tim Hilberts, der imponerer uendeligt flot på ’On The Way Go’s vemodige stemninger, leverende en beyond-his-years lyrik skrivning/tekst. Lidt længere ind, får vi så Eric Lumiere (som sparkede 2014 albummet ’Magenta’ i gang på ’Love Will Bring It All Around’) give os nye wow oplevelser og stemninger på ’Burn Bright’.

De kvindelige vokaler spiller naturligvis også en ligeså betydelig rolle på ’ALMA’s musikalske make-up. ’Firefly’, der har vokal af Kyler England (hvis tidligere arbejde bl.a. omfatter Tiësto, Myon & Shane 54, First State og andre), kommer her ladet med esoteriske meteforer og stiltiende betydning. Markerende den første af 2 optrædener på albummet, giver Sue McLaren en profetisk betydning til lyrikken på ’Wait Till You Miss Me’. Mens Giuseppe tidligere har arbejdet med Paul van Dyk på numre på 2 af hans tidligere albums, gengælder Paul på ’ALMA’ den gestus. Og gennem vokalen, sår Sue McLaren så sammen med Paul van Dyk og Giuseppe, cellulære niveauer af følelser og stemninger på ’Miracle’. Havende tidligere arbejdet med højt profilerede producere som Nile Rodgers og Narada Michael Walden, rører Tricia McTeague ’ALMA’s toner dybere endnu med et uimodståeligt ’klagesangs farveskær’ på ’Loneliest Night’.

Efter sidste års Beatport chart #3 hit ’Lean On Me’, genforenes Giuseppe og Jennifer Rene smukt og lækkert på albummets stemningsfulde afslutning, ’Home’.

Kastende yderligere lys over albummets tilblivelse udtaler Giuseppe: “ALMA is the most introspective album I’ve ever recorded. It comes from somewhere deep inside and draws on memories from my childhood – times when I was not listening to one, but many types of music.

With its variety, ‘ALMA’ aims to bring the essence of a child’s spirit into my adult self – carrying the same enthusiasm and emotions as those I grew up. And so, as children are the future of this world, I dedicate this album to my own two. The title ‘ALMA’ is an amalgamation of the first two letters of ALessandro & MAtteo’s names.

På dets instrumentale numre, bevæger ‘ALMA’ sig dristigt indtil noget helt endnu ikke opdaget trance grund. Dets avangarde single udspil ’Slow Emotion’ er et fascinerende stykke musik, der ifølge engelske DJ Mag er en ’upliftingly riffed, blood-pumping trancer, played out at 110 bpm’. ’Slow Emotion 2’ – dens album eksklusive spirituelle tvilling – udvider på dets tema, og tilføjer potent og elektrificerende nye hovedspor til dets ligning. Løbende i et lignende tempo, men med en lidt mere ’afterhours’ følelse, er albummets midtpunkt tilrettelagt med det sprøde og rykkende ’Primavera’ (eller Forår, som det betyder på artistens modersmål Italiensk). Albummets titeltrack skifter os i gear fra dets cruisende, pulserende åbning og ind til en lydmæssigt ’rørformet’ og vibrerende konklusion, imens ’Ozone’ dunker sagen yderligere op, og leger med analoge lyde/stilarter og fængende piano akkorder. Ligeledes, og indrammet i 80’er lydende synths og følelser, får vi det dramatisk trommede ’Countdown’, mens albummets højest rammende trance elevation ’Aurora’ tilvejebringer dets åndrige, salmebogslydende harmonier.

Et album for dem som har brug for musik med mere mening, større og  dybere udbredelse og et længere levende ’listenlife’, det sjæle fyldte ’ALMA’ vil uden tvivl opfylde dette her i dette efterår.. og for mange år fremover.

Pre-order ‘ALMA’ her: https://blackhole.choons.at/alma
ALMA teaser trailer: https://youtu.be/0veclK0W19k

 

‘ALMA’ Tracklist

01. Brightheart (with Christian Burns)
02. Ozone
03. Firefly (with Kyler England)
04. Loneliest Night (featuring Tricia McTeague)
05. On The Way You Go (featuring Tim Hilberts)
06. Alma
07. Primavera
08. Miracle (with Paul van Dyk featuring Sue McLaren)
09. Burn Bright (with Eric Lumiere)
10. Countdown
11. Aurora
12. Wait Till You Miss Me (featuring Sue McLaren)
13. Slow Emotion
14. Slow Emotion 2
15. Home (with Jennifer Rene)

 

giuseppeottaviani.com
twitter.com/GOttaviani
soundcloud.com/giuseppeottaviani
facebook.com/giuseppeottaviani
blackholerecordings.com
soundcloud.com/blackholerecordings

facebook.com/blackholerecordings

twitter.com/BlackHoleRec