Home

Chris Bekker- Berlinition [Vandit Records]

13 september 2016 Musik Anmeldelser


Chris Bekker- Berlinition [Vandit Records]

Den tyske producer og dj er klar med sit debut album ‘Berliniton’, der netop er landet på Vandit Recordings!

Og gennem ’Berlinition’, gør Chris forsøget som en del andre tidligere har forsøgt, og har fejlet med. Albummet er et yderst interessant studie udi den indsats og specielle ting det er, hvori man prøver at indfange, indkapsle og videregive essensen/sjælen af en by, i dette tilfælde Berlin, på en musikalsk udgivelse. Dette er bestemt ikke en nem opgave, Berlin er en hovedstad, ’overskyllet’ og indflueret af bl.a. underjordisk ’coolness’, og motoriseret af stadigt skiftende soniske bølger og ideologier. Noget den har været i konstant berøring med og påvirket af i mere end 30 år.

Men ‘Berliniton’ er dog heldigvis ikke et udslættende forsøg, der blot på stilistisk vis opsummerer sig selv. Det er heller ikke blot en snert af et auditivt postkort eller ’love note’ til byen. Det er et album og virkelig detaljeret, gennemført og veltænkt udgivelse, der både tematisk og atmosfærisk er designet til at soundtracke dig på en top-to-toe rejse igennem byen.

indeholdende 11 tracks, inkluderer det selvfølgelig singlerne ‘Heimat B’, ‘Uferstrasse’, ‘Animatic’ samt den seneste, og titeltracket, ‘Berlinition’ selv. Af samarbejdsnavne på numrene/albummet kan nævnes Paul van Dyk og Chris Montana, Tricia McTeague, Sequ3l og Pagano.

For Chris, der har været Berlin residerende, i det seneste kvarte århundrede, og med masser af artistiske og tekniske færdigheder til hans disposition, var det nærmest en opgave han var født til/ind i. Han har været så dedikeret til det, at det var ham selv der også tog beslutningen om at tilføje en ekstra visuel del til udgivelsen. Så i løbet af albummets tilblivelses proces, og en-for-en, gjorde Chris og hans produktions folk det, at de numre der blev skabt i studiet, også fik skudt forskellige video dele til sig rundt omkring i den tyske hovedstad. Og dermed visuelt stadfæste musikken til albummets udgivelse, og disse videoer er så, blevet sekvenseret sammen til en flot og lækker end-to-end blændende redigeret filmisk dvd udgave, og fungerer som en flot visuel forlængelse af ’Berliniton’ albummet, og du får begge dele ved køb af albummet!

Når det kommer til musikken, så er Chris, ligesom Vandit boss Paul van Dyk, ikke stor tilhænger af stilistiske klassifikationer og mærkater. Og det er derfor også helt bevidst at du på albummet her føres og fornøjes igennem mange forskellige musikalske ’tråde’, og albummet samler sig i nogen grad omkring et nexus bestående af house, trance, tech og progressive.

Åbnende albummet, får vi ’Heimat B’, hvor Chris med lækre, vibrerende og pulserende rytmer, åbner døren flot og elegant op til hans soniske Berlin fortælling. Derefter følger albummets titel track ’Berliniton’, som er hans første samarbejde med Paul van Dyk. Det fik sin premiere ved Berlin Fashion week i januar måned, og det er et solidt og flot nummer der imod dets odds formår at indkapsle byens ’uigennemsigtighed’ indtil 7 medrivende minutter. Derfra kan vi så videre frem nyde de Fernsehturn høje højder (og holdninger) på tracks som ’Goldelse’, der energisk, dybt og dundrende rykker os af sted på solide trance/psy-trance svingende noter, efterfulgt af de smukke og brede stilistiske toner på ’Noland’, inden vi så rammer smukke vokaler og atmosfæriske ’beskrivelser’ på ’We Can Be’ med Tricia McTeague på vokal. Smukt og enestående detaljerer det bare på formidabel vis Berlin, det mærkes tydeligt faktisk. Og det fortsætter kun flot med de gennemkørende/henslængte urbane fornemmelser på ’Uferstrasse’, og til de mere center centrerede bevægelser og fornemmelser på ’Iconic’ og ’Moabeat’, der også begge to glimrende indfanger både Berlins springende punkter og atmosfærer. Som afslutning på hele denne fantastiske ’byvandring’ i sonisk forstand, får vi så ’Hashtag Wunder’, der på kløgtig og forførende vis runder albummet af, med nogle virkelig smukke og iørefaldende toner, der bliver hængende i luften længe efter, og gør et stærkt indtryk på en. Netop som det også bør gøre, oven på en sådan fantastisk sonisk rejse, du netop har været vidne til og igennem!

Konklusion: Som skrevet i indledningen har mange kunstnere før Chris forsøgt sig med denne form for album. At kortlægge/vise og sonisk fremstille og videregive et indtryk af et område/sted er ikke nogen nem eller hurtigt overstået opgave. Men Chris løser her opgaven til fulde, og leverer og giver dig et resultat der virkelig er uden sidestykke. Det er virkelig som om du får følelsen og fornemmelsen af Berlin, byen, stemningen og befolkningen/forskellighederne etc. helt in under huden og i ørene, der hvor indtrykket sætter sig fast, og sanserne opfanger og indsuger alt hvad der hører til. Perfekt! Rating: 10/10.

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=r8Hc6ds4xqg
CD & DVD http://amzn.to/29O1qdt
iTunes http://smarturl.it/Berlinition
Beatport http://btprt.dj/2afqIzw

Tracklist:
01. Chris Bekker – Heimat B
02. Chris Bekker with Paul van Dyk & Chris Montana – Berliniton
03. Chris Bekker – Convolution
04. Chris Bekker – Goldelse
05. Chris Bekker – Noland
06. Chris Bekker with Tricia McTeague – We Can Be
07. Chris Bekker – Animatic
08. Chris Bekker – Iconic
09. Chris Bekker with Sequ3l – Uferstrasse
10. Chris Bekker – Moabeat
11. Chris Bekker with Pagano – Hashtag Wunder

www.chrisbekker.com
www.facebook.com/chris.bekker
www.soundcloud.com/chrisbekker

www.vandit.com
www.soundcloud.com/vanditrecords