Lige Nu
Monstermix Martin Nørgaard & Ulrik Brinck
Home

Grøn Koncert 2016 – Anmeldelse

1 august 2016 Koncert & Fest Anmeldelser


I weekenden var Grøn Koncert turen kommet til Sjælland, først i Næstved lørdag og søndag i Valby.

Valget om, at ligge den sidste fest i København på en søndag kan virke lidt malplaceret i forhold til, at folk skal op på arbejde mandag morgen hvilket også må kunne mærkes på barsalget. Desværre så kunne vejret have været ønsket bedre, men ikke desto mindre var der lagt op til en stor fest!

Grøn koncert var igen i år delt op på 2 scener.

Festen startede med Lågsus drengene fra P3 Peter Pelle Jensen og Nicklas Kawamura, der med en blanding af eurodance og deres ”Venner” Gilli, Emil Stabil og Citybois sparkede festen i gang.
De to herre viste at de er entertainer og ikke DJs. Musikken blev mildest talt bare cuttet umotiveret fra det ene track til det andet. Men der spillede de rigtige tracks til, at få folk i fest stemning. Emil Stabil og Gilli var et godt afbræk til den tunge “teknobass”, hvor imod Citybois virkede lidt forkert placeret.

Næste kunstner var Shaka Loveless der havde taget Rasmus Walter med på scenen. Shaka Loveless leverede alle sine hits. Rasmus Walter medvirker på Shaka Loveless nye nummer ”Til vi ligger”, og gav da også et par solo numre i form af ”Løber” og naturligvis “Endeløst”. Koncerten med Shaka Loveless var uden tvivl fyldt med engergi, og selv om det var sidste stop på turen var både Shaka Loveless og Rasmus Walter i topform! Festen er nu for alvor i gang og stemningen er høj!

Næste kunster var Stine Bramsen feat. Nabiha

Så kom turen til Mads Langer. Mads Langer har udgivet 5 albums, og sidste i rækken hedder ”Reckless Twin”. Mads Langer leverede en vokal i topklasse, og super god live. Publikum fik en masse nye hits som bl.a. You’re not alone.

Simon Kvamm og Peter Sommer er tilsammen kendt som De Eneste To og var det næste navn på scenen. De havde taget Love Shop med, hvilket bl.a. bød på en live version af ”En Nat Bliver Det Sommer” herudover spillede det veloplagte liveband blandt andet “Morten” og “jeg har ikke lyst til at dø”.

De næste på scenen, var der nok mange piger der havde glædet sig til. Nik og Jay var tilbage i topform. Lækker lyd, og flot sceneshow! Med klassikere som ’Forstadsdrømme’, ’Novembervej’, ’Boing!’, ’United’ og deres hit sammen med Morten Breum ”Fest” leverede Nik og Jay et show i topklasse, der også bød på deres nye single ’Magisk’.

De næste på scenen var Suspekt, som nok var forkert placeret. De spillede på den lille P3 scene. De kunne godt have brugt den ekstra plads og ikke mindst ekstra lyd fra den store scene. Det var klart dem der kom bedst ud over scenekanten, og med hits som ”sut den op fra slap”, ”Kinky Fætter”, ”Klaus Pagh” og ikke mindst ”Søndags Barn”. Suspekt gjorde meget ud af at hylde ”plads til forskelle”, de har bl.a. designet en T-shirt i samarbejde med Grøn Koncert. Suspekt fik året respektpris. Prisen uddeles af de frivillige på Grøn Koncert, og der er ingen tvivl om de blev overrasket. Når man oplever stemningen backstage efter deres koncert forstår man også godt hvorfor de fik prisen. Suspekt er et af de få navne der gav sig tid til selfies og hyggesnak med de mange frivillige.

Sidste navn var D-A-D som lukkede og slukkede den store scene. Desværre er D-A-D ikke det trækplaster som de var en gang. Både i Næstved og Valby gik folk efter Suspekt. Vores vurdering er, at op imod 30 – 40 pct. gik hjem da D-A-D startede hvilket var en skam. D-A-D var tilbage efter 5. års pause, og om man er til rockmusik eller ej har de så meget energi på scenen, at de altid er en oplevelse værd. Der var lagt i kakkelovnen til en nostalgisk koncert. Publikum fik lov til, at høre hele 1989-albummet No Fuel Left. Man kunne ikke se på Rock orkesteret, at de har haft mere end 30 år på landevejen, der var fuld fart på!

Alt i alt en fed dag, med god musik, og god stemning. Man kunne godt have ønske vejret var bedre, men det er vi jo ikke selv herre over. Generelt var lyd- og lys oplevelsen god. Der var i år video fra den modsatte scene på storskærm, en fremtidige ide kunne være også at linke lyden fra de 2 scener sammen således, at man også kan høre musikken og ikke kun se video fra den modsatte scene.

På PartyZone giver vi Grøn Koncert 2016 4 ud af 5 stjerner.

star1star1star1star1star2